Sunday, November 28, 2010

My free time...

Its my free TIME..period...free from any job commitment just for these 5 days la...but still have other commitment..wife..mama...

This free time..just 3 more days left...mean I have 3 more days to start at new place...OMG..Im not ready..lets take MC..haha not even start yet dah plan nak MC..sewel

What i was doin at this free time?..my hb allowed me to stay at kampung...its a good time for me to take care of my mum...bile lagi kan...sangat heaven...staying at kampung..this is what I really wanna do...

My feeling??definitely is missing my friends so much!!!!

What is happening on my last day at ASM??

wE were going to karaoke...take this opportunity spending time with friends..

5.30..salam2 and nangis2.....

Tq friends for the memorable experience...arghhhhh.....sedey wehhhh

But life must go on..theres a lot of things I still never achieve in my life..sacrifice...this is one of it..

Good bye ASM...

Friday, November 12, 2010

Tiada Tajuk....

Udah berhabuk blog nih....its been long time never write anything here...
so many things happened lately....
tibe2 je nak update..now udah berjaya memilik rumah sendri!!yeay!!!fuhh leganya bila dah settle loan..settle dwn/pyment..now tinggal rumah siap!!!!!That is what we called Dream House....dari kecik memang nak umah cenggitu jugak2..hehe nanti rumah dah siap i will upload the pic..
Nothing more to say..just..ucapan Alhamdulillah..syukur....segala urusan berjalan dengan lancar kerana Dia....setiap kejayaan semuanya dari Dia--No doubt--....thanx a lot to my dearie hubby yang tak henti2 memberi sokongan..Who am I without u!!!

Juga sudah punye plan baik nak decorate rumah macam mana hehe..pasti akan ada perbalahan dan percanggahan idea dgn Mr hubby nanti hehe. Normally we are not sependapat...apa die suke..i will never like..same goes to him..hehe..But its ok.in a positive way..its good to get new idea..kalau same je idea kan ke bosan...Thats why I luv u Mr hubby he..mari kite gaduh slalu2 haha

Diam tak diam...lagi few days je i ll be at ASM...
sad...but its true...
Am goin to Great Eastern...Not because ASM tak best....
masanye telah tibe..for me to move forward...as I have my own target in my career..
Alhamdulillah dapat better offer..why not...
After 3 years,,,so I think this is the best time for me to go...
Sementara masih muda (yeke??)..
Sementara masih laku..
Sementara boleh adapt dengan new things..
I should go...
Mana tau nanti bile dah banyak experience dah mantap boleh balik ASM as a CEO..WOW!!! haha

Anyway..sangat sedih leaving my friends....
our bonding tu sangat kuat...
I will always remember them...
Dang..Kak Liza..Abg Is..Kak Nurul..Abg Oni...Ros..
They are all my good friends...
TQ for giving me a wonderful memory and great experience...
kan dah start sedih dah....
takpe2 nanti kite plan p holiday same2 eh...

Going to new place...
ada sedikit getaran dan nervous..
new place..new environment..new friends...new job scope..new boss..
everything new.....
Minta dipermudahkan segala urusan di sana....
Amin...

Lepas ni..at new place..gonna be busy like at AM dulu...
tak tau la ade mase lagi ke tak nak update blog...
what a sad statement....

Now..no idea to type...so see u on my next post...

Saturday, August 14, 2010

pergi jua




Innalillah.....
Rasenye tak sampai setahun arwah cousin (Mohd Azim) pergi
Hari ini 14/8/2010 bersamaan 3 ramadhan another cousin pula( Mohd Taufiq) pergi..
both of them 'pergi' dalam usia yang muda
Arwah Azim mase umur 19 tahun
While arwah Taufiq masa berumur 21 tahun

Orang kata kalau 'pergi' time muda2 nih...Allah sayang
Harap2 macam tulah...
Sentiasa sedekahkan Yasin dan Fatihah pada mereka berdue

Both of them 'pergi' dengan cara yang sama
accident....
Arwah Azim dulu meninggal ditempat kejadian
Arwah Taufiq pula..kami tak sangka die akan 'pergi'
Baru lagi raseye aku pergi melwat die di HKL
Mase tu die kena operate kepala
buang darah dlm kepala
dan kami jangkakan operate tu berjaya
Dah tersurat..die nak 'pergi' jua..
Makin hari makin ramai orang2 yang rapat pergi..
menunjukkan sebenarnye makin lama
makin banyak pengalamn hidup yang hadir...
suka atau duka
Moga Allah mengampuni segala dosa ini...
Sangat takut untuk menghadapiNya..
Masih banyak lagi yg perlu diperbaiki
tapi siapalah diri ini untuk menidakkan takdirnye..

Ya Allah aku tidak layak untuk syurgamu
Tapi aku tidak sanggup menghadapi api nerakamu..
Moga aku ditempatkan dalam golongan yang beriman

Gambar ni adalah gambar arwah taufiq yang diambil 3 minggu yg lepas...

Al-Fatihah


Monday, August 9, 2010

Journey


Kulit hitam muke comot
hari2 berlatih main bola jaring
pagi2 keluar rumah pkul 7 ptg baru pulang
Kasut bola dah banyak tak payah cakap
Alhamdulillah setiap kali 'game' kami tak pernah kalah
Hingga ke Sabah pun masih menang lagi
Itu dah kire teror lah bagi aku..

Masuk sekolah menengah dah tak main netball dah
start2 pulak main bola tampar and bola baling
selalu aje kalah
sampai menengah atas sempat try main tennis
dapat jugak wakil sekolah
itu pun dah cukup teror bagi aku dah...

Duduk hostel berbagai cerita
kawan ramai dari banyak tempat dalam n9
macam2 macam pengalaman
ada suka ada duka
ada manis ada pahit
yang penting saat ini yang paling bessssttttttt

Masuk u pulak
kali ini cerita lain
lebih matured
lebih berdikari
tidak involve sukan lagi

Habes study mula bekerja
baru faham ragam dan politik kerja
kawan2 ada yg muda ada yang berumur
tak semua suka kita
tak semua benci kita
kalau pandai bawak diri
sumenye bisa ok

Kenapa ya??
akhir2 ni asik terfikir perjalanan hidup sendiri
rindu benar2 zaman sekolah
zaman terbesssssssssssttt
makin dikenang makin rindu
hingga bergenang air mata
kenapa ya..rasa baru lagi berlaku
tapi tak sedar dah lama ia berlalu
kira dengan jari..sudah 11 tahun tak sekolah
kenyataan harus kuterima
lagi 2 tahun umur akan mencecah 30 tahun

Takutnya nak menghadapi zaman makcik2
tapi tak pe..akan kupastikan diri ini sentiasa'cute'..

Bukak facebook
tengok gambar2 senior..
terasa diri dah makin berumur
mereka sudah kelihatan seperti guru2 aku ketika kecil
semua akan hadapi perkara ini...

Orang kata baru nak masuk '30'
muda lagi..
tapi mereka tak tahu
betapa bertimbun dosa2 aku yang lepas..sekarang dan akan datang..

Moga ramadhan kali ini
lebih baik dan diberkati dari yg lepas
Moga kali in aku benar2 dapat berubah
Moga Allah ampunkan segala dosa dan menerima segala amalan ku
Amin




Saturday, July 31, 2010

The story of Menghargai.....


Why....when we lost someone..or something...
we started to appreciate it...

I have a lot of handbags collection...ade la one of it..once upon a time i frequently used it...
then langsung xgune2 dah,,,just simpan buat pekasam..till one day i realized my sister tengah dok memakai hnbag tersebut..,,,Zasssssssssss sekelip mata handbag tersebut menjadi handbag yg di cari2..sibu la meminta pulangkan kembali...walhal ketika adanya ia di sisi,,,diri ini hanya membuat deeer sahaja...

Itula human .....mase depan mata...buat tak nampak..bile dah hilang..MENGELABAH....

That is onnly my intro for today....
Actually...fikiran ligat terkenangkan arwah wan dan arwah azim (sepupu)..

Tibe2 rase rindu bagai nak rak pulak...

Uppss xnak crite lebey2 how deep rindu ni pada diorng..bisa nangis nanti..

When arwah wan still alive..selalu buat tak reti je...padahal die punyela syg pada kite...
Bile die 'pergi',,,aku la yang nangis paling rak skali...apa taknye..she passed away so sudden...tak sempat jumpe...

MENYESAL TAK SUDAH...

Then my cousin...arwah azim...he so baik..sangat lurus...suruhla buat ap pun..mesti buat...tak pernah tolak...
few days before die'pergi' i asked him to do something....seperti biase die tak menolak...aku pun dengan ringan tangan memberi upah...tak de la nak borak sangat...

Tak lame lepas tu die meninggal..excident....terus hati rase mnyesal..patutny borak la dgn die..say thanx...bagi upah lebey sket....

GOSH....terlepas....

From the experience...i realize...we should appreciate people around us...jangan bile dah tak de baru nak menagis terlolong2....baru nak menyesal etc...

Jadi saya dengan sepenuh hati mau kata..
Mak abah I luv u so much!!!!!
Dahlia and hubby mama luv u all so much!!!!!
All my siblings and in-laws..I luv u so much!!!!
All my friends..luv u all so much!!!
(tonite,,,,is malam i luv u!!!!)....:)
....................

Pada yang telah pergi..Al Fathiah

Tuesday, July 6, 2010

bile stress...nak buat ap???

Apa yang anda suke buat bile anda stress...

  • Ada orang kalau stress suke buat seks
(upss untuk yg dah kawen aje)
  • Suke pergi bercuti
  • Suke window shopping
  • Suke tido
  • Suke cuti lepak umah
  • Suke mengemas
  • Suke berjudi menghabiskan duit
  • Suke clubbing..(uupss)
  • Suke bersukan
  • Suke basuh baju..

(my friend mase sekolah--banyak gile die basuh baju..ha maksudnye tgh stress haha)


  • Suke jammin..(hmm???hobi hb mase blom kwen)
  • Suke hanging out dgn kawan
  • Suke tengok wayang
  • Suke karaoke
  • Suke sHOPPING!!( saya suke..saya suke

Mana satu pilahan anda??

Yang paling penting....elok baca al-quran...istigfar byk2....yang ini slalu menjadi!!!!

(pesanan untuk diri sendiri)

Monday, July 5, 2010

Jom kAROK!!!!

Arghh gua tensi...
Keja kasi gua buat...
Orang lain yang dapat nama..
Pulak tu bukan nak naikkan nama gua pun..


Morale of the story..mari bekerja biase2 aje...
Kalo gua bagi 150% komitmen pun..
balasan macam haram..so skrang..gua kena bagi lu keja macam haram jugak la!!!

Dah tensi2 ni buat gua rasa nak menjerit lagu 'Mengapa' by Nicky Astria..
atau..menjerit bagai nak rak lagu 'senja nan merah' nyanyian awie dan ziana..Berapi suara akak dik!!!

Ok2..skrang gua malas nak keja..gua nak download lagu ari ni...
buat latihan vokal gua..ersiapan jeritan di medan KARAOKE!!!

Hahahahha!!!!